avio karte
Avio karte Beograd Njujork


Avionske karte Avio karte Beograd NjujorkOnline jeftine avio karte Beograd Njujork (JFK)

Njujork je jedna od najtraženijih destinacija po pitanju avio-karata, te je potrebno znatno pre planiranog putovanja obezbediti najjeftinije avio karte Beograd Njujork.

Najjeftinija cena avio karte Beograd Njujork iznosi 359 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avio karte Beograd Njujork obezbede i nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Na direktnom letu Beograd Njujork saobraća naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, a moguće je iz Beograda do Njujorka stići i letom preko jedne od evropskih metropola.

Avio karte Beograd Njujork
Image by Fotografie_Dirk_Kortus from Pixabay

Jeftine avio karte za Njujork (JFK) iz okruženja

Najpovoljnija cena avionske karte Zagreb Njujork iznosi 459 € sa uključenim ručnim prtljagom. Svakodnevni letovi Zagreb Njujork su mogući sa minimum jednim presedanem u nekoj od evropskih metropola.

Najniža cena avio-karte Sarajevo Njujork iznosi 379 € za povratno putovanje, na letovima sa jednim presedanjem, svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Najniža cena avio-karte Budimpešta Njujork iznosi 359 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Let je sa jednim presedanjem.

Najjeftinija avio-karta Sofija Njujork se kreće od 399 € za povratni avionski let, sa uključenim ručnim prtljagom. Let se obavlja sa jednim presedanjem preko jedne od evropskih metropola.

Najniža cena avionske karte Podgorica Njujork iznosi 399 €, sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama. Ova cena se odnosi na let sa presedanjem u Beogradu, ili u nekoj od evropskih metropola.

Let do Njujorka

Direktan let iz Beograda do Njujorka traje oko 10 sati u odlasku, odnosno 8 sati i 40 minuta u povratku. Na ovom letu saobraća tri puta nedeljno avio-kompanija „Air Serbia“.

Letovi Beograd Njujork sa jednim presedanjem su mogući svaki dan, i obavljaju se u prepodnevnim, podnevnim, popodnevnim i večernjim časovima.

Avio kompanija „Air Serbia“ u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, kao i dva komada predatog prtljaga (kofera/torbe).

Njujork avio karte i hotel

Njujork nudi na stotine hotela, ali trebalo bi da znate da za jedan kvalitetan boravak u ovom gradu morate izabrati hotele u centru grada, odnosno na Menhetnu i na liniji metroa.

Višemilionski grad kakav je Njujork ima velikih problema i sa saobraćajnim gužvama i sa kriminalom, te Vam zaista ne preporučujemo da odsedate u ostalim kvartovima grada.

Dakle, uvek birajte Menhetn, to je ujedno i najatraktivniji deo grada i gotovo sve turističke znamenitosti se nalaze u ovom delu Njujorka.

U pogledu kategorizacije, minimum je 3* za jedan ugodan boravak, ali u Njujorku ima zaista puno hotela koji imaju zvanično 3*, ali njihov kvalitet ne odgovara datoj kategoriji. Najsigurnije je da rezervišete hotel sa 4* na liniji metroa.

Cena smeštaja u Njujorku se kreće od oko 50 eur po osobi i jednom noćenju u hotelu sa 3* na liniji gradskog prevoza. Cene smeštaja su nešto veće u vreme praznika i održavanja velikih kongresa i sajamskih manifestacija u gradu.

Za Vaš smeštaj u Njujorku, toplo Vam preporučujemo hotel „Paramount Times Sq“ sa 4* koji se nalazi u centru grada, na Menhetnu, i na liniji gradskog prevoza.

U blizini hotela se nalazi pozorišni kvart Njujorka – Brodvej, i poznati Times square.

Nakon kupovine avio karte Beograd Njujork, našu sjajnu ponudu za smeštaj u Njujorku možete pogledati klikom na sledeći link (kliknite ovde).

Šta videti u Njujorku

Njujork je jedan od najvećih gradova na svetu i zaista nudi mnoštvo doživljaja. Od šetnji, preko odličnog šopinga, do izuzetnih muzeja i znamenitosti, bezbroj je mogućnosti u ovom gradu za koji kažu da nikada ne spava. U Velikoj jabuci ćete se uvek provesti sjajno.

Prvo na listi što morate videti u Njujorku je „Empajer Stejt Bilding“ („Empire State Building“), nekadašnja najviša zgrada na svetu. Nalazi se u centralnom delu Menhetna, i poseduje otvoreni vidikovac na 86. spratu sa kojeg se pruža neverovatan pogled na grad.

Centar sveta, ili znameniti „Times square“ je glavni njujorški trg sa neboderima i neonskim svetlima. Trebali bi da ovaj trg vidite preko dana, ali i noću što je poseban doživljaj. Ovim trgom dnevno prođe preko 5 miliona ljudi.

Naravno, neizostavni deo Njujorka je Kip Slobode („Statue of Liberty“) koji se nalazi na samom ulazu u grad sa mora. Ogromna statua je poklonjena Americi 1886. godine od naroda Francuske, i predstavlja glavno obeležje Njujorka.

Do Kipa Slobode se morate prevesti brodićem koji će Vas odvesti do „Liberty“ ostrva na kojem se statua nalazi, ali i na ostrvo Elis na kojem se nalazi Muzej posvećen imigrantima koji su upravo preko ovog ostrva dolazili u obećanu zemlju.

Na jugu ostrva Menhetn nalazi se znamenita četvrt „Wall street“ koja nosi ime po ulici Vol. Ovo je finansijsko središte sveta, i mesto na kojem se nalazi najpoznatija svetska berza, ali i Zlatni bik za kojeg je vezano verovanje da ukoliko ga pomazite po genitalijama da ćete imati sreće sa novcem.

Nedaleko od ove finansijske četvrti nalazi se memorijal 9/11 podignur na mestu porušenih Kula Bliznakinja u terorističkom napadu na Njujork 11. septembra 2001. godine.

Svakako treba da vidite i čuveni Bruklinski most koji spaja Menhetn sa Bruklinom. Most je podignut 1883. godine i predatvlja jedno od najprepoznatljivijih znamenja Njujorka i Sjedinjenih država.

Naravno, dok ste u Njojrku morate svratiti i u poznati Central park, jedan od najvećih gradskih parkova na svetu koji se prostire na površini od preko 300 hektara.

To je prava šuma, sa livadama, brežuljcima, stazama za šetnju i rekreaciju, statuama, konjskim zapregama, jatima ptica, fontanama, jezercima… Prava pravcata zelena oaza u sred gradske džungle.

Ukoliko ste ljubitelj muzeja, Njujork će biti prava poslastica za Vas. U njemu se nalazi preko 100 muzeja i galerija, a najpoznatiji je svakako Metropoliten muzej koji spada u red najvećih muzeja na svetu. Njegova impresivna kolekcija broji preko 2 miliona predmeta, umetničkih slika, skulptura, arheoloških artefakata sa lokaliteta starog Egipta, Rima, Grčke, Persije…

Uveče svakako morate otići u Brodvej, neverovatan kvart poznat po brojnim pozorištima, dom najpoznatijih svetskih mjuzikla, poput „Mama Mia“, „Chicago“, itd.

Besplatnom rezervacijom avio karte Beograd Njujork, dolazite na korak od Vaše avanture u velikoj jabuci.

Javni prevoz u Njujorku

Njujork ima raznovrstan gradski prevoz sačinjen od guste mreže tramvaja, gradskih autobusa, nadzemne železnice, i naravno metroa.

Ono što je potrebno da znate jeste da ukoliko Vam u Njujorku treba taksi, morate se pomučiti. Taksi je jeftin, te ga mnogi ljudi koriste. Najbolji način je da ga zaustavite na ulici, ako budete imali sreće.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Njujorku možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Njujork opšte i korisne informacije

Valuta: Američki dolar – USD
Vremenska zona: GMT – 4 (6 sati iza nas)
Struja: 110 Volti
Utičnica za struju: TIP A/B (kod nas je C)
Pozivni broj za zemlju: +1
Populacija: 8.5 mil
Udaljenost aerodroma od centra grada: 25 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Njujork

Međunarodni aerodrom JFK u Njujorku, nosi ime po 35. predsedniku Sjedinjenih Američkih država Džonu Ficdžerald Kenediju. JFK je najveći i najprometniji aerodrom države Njujork. Lociran je u Kvinsu (Queens) i udaljen od centra Njujorka ili Menhetna 20 km.

Kako sa aerodroma do grada Njujork

Sa aerodroma ima više opcija prevoza, autobusom, taksijem, vozom, limuzinom.

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air