avio karte
Avio karte Niš Bratislava


Avionske karte Avio karte Niš BratislavaOnline jeftine avio karte Niš Bratislava (BTS)

U Bratislavu je najlakše i najjeftinije doći avionom iz Niša. Low cost avioprevoznik „Ryanair“ nudi jeftine avio karte Niš Bratislava.

Najjeftinija cena avio karte Niš Bratislava iznosi 17 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena može da se dobije isključivo ukoliko se avionska karta Niš Bratislava kupi nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Avio karte Niš Bratislava
Image by Walkerssk from Pixabay

Jeftine avio karte za Bratislava (BTS) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Bratislava iznosi oko 33 €, direktan let je u pitanju, cena najpovoljnije avio karte Sofija Bratislava iznosi 30 evra, podrazumevajući direktan let sa low cost avio kompanijom „Wizz Air“. Cena najjeftinije avio karte iz Tirane do Bratislave iznosi 46 €.

Let do Bratislave

Avio karte Niš Bratislava, odnosno let na ovoj relaciji traje oko 1 sat i 15 minuta. Radi se o direktnom letu low cost avio kompanije „Ryanair“.

Avio kompanija „Ryanair“ u svoje cene avionskih karata uključuje, pored aerodromskih taksi, ručni prtljag težine do 8 kg, dok redovan prtljag nije uključen u osnovnu cenu karte i doplaćuje se po tarifi avio kompanije.

Hotelski smeštaj u Bratislavi

Bratislava nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, a preporučujemo da poput avio karte Niš Bratislava, i Vaš smeštaj obezbedite znatno pre planiranog putovanja, jer ćete samo u tom slučaju i dobiti najjeftiniju cenu hotelskog smeštaja.

U Bratislavi je veoma povoljna i pristojna ponuda hotelskog smeštaja i preporučujemo Vam da izaberete hotele sa minimum 3* i uslugom ND ili BB (noćenje sa doručkom), u centru Bratislave.

Više informacija o hotelskom smeštaju u Bratislavi možete pogledati na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Bratislavi

Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke. Svake godine hiljade turista poseti Bratislavu kako bi videli očaravajuć Stari grad i građevine sagrađene u različitim arhitektonskim stilovima kako stoje jedna do druge. Nalazi se u blizini Beča, odnosno u blizini Austrije i Mađarske.

Predložićemo Vam top 7 turističkih atrakcija koje morate da posetite ukoliko se nađete u Bratislavi, sledi:

 1. Bratislavski Zamak se nalazi na brdu iznad Dunava, i ne možete da ga propustite ili ne vidite kada ste u gradu. Jedna od najvećih atrakcija u Bratislavi, koja privlači svakodnevno veliki broj turista i prestavlja simbol Slovačke prestonice.
 2. Most SNP – Most Slovačkog nacionalnog ustanka, izgrađen u drugoj polovini XX veka, krucijalan za razvoj infrastrukture samog grada. Atrakcije koje su spektakularne i koje još više krase ovaj most su restoran i i terasa sa panoramskim pogledom koji se nalaze na vrhu mosta.
 3. Glavni Trg – je centralni trg u Starom gradu i jedan od najpoznatijih trgova u Bratislavi. Neke od znamenitosti koje se ovde nalaze su Stara gradska većnica, Rolandova fontana, ambasade Japana, Grčke i Francuske, Mađarska banka i Nadbiskupova palata. Svake godine se od kraja novembra do kraja decembra ovde održava tradicionalni božićni vašar
 4. Slavin spomenik i vojno groblje se nalazi na brdu iznad grada, odakle se pruža spektakularan pogled na glavni grad Slovačke. Ovde je sahranjeno 6.845 sovjetskih vojnika koji su poginuli u II svetskom ratu tokom oslobađanja Bratislave i zapadne Slovačke 1945. godine. Obelisk je visok 39,5 m koji predstavlja sovjetskog vojnika.
 5. Predsednička palata – zgrada izgrađena u renesansnom stilu u XVIII veku. Prebivalište je slovačkog predsednika i još se naziva Slovačka bela kuća.
 6. Crkva Svete Elizabete poznatija kao plava crkva, izgrađena početkom XX veka.
 7. Slovačko nacionalno pozorište je istorijska zgrada Slovačkog nacionalnog pozorišta je sagrađena u neorenesansnom stilu i otvorena za javnost 1886. godine. Nalazi se na Hvijezdoslavovom trgu. Ova zgrada je nacionalni kulturni spomenik i privlači posetioce iz celog sveta koji dolaze ovde da uživaju u bogatom programu. Svakako je mesto koje vredi obići.

Bratislava je divan I opušten grad, ali tokom noći, stvari se potpuno menjaju. Kada sunce zađe, Bratislava zaista oživljava. Ovdašnja klupska “scena” je prilično šarenolika. Potrebno je samo da odaberete!

Možete pronaći neko intimnije mesto gde ćete satima pričati sa društvom u opuštenoj atmosferi ili pronaći klub u kom ćete plesati do rane zore. Naš predlog je Subclub. To je jedan od najneobičnijih klubova u Slovačkoj i veoma je popularan već dve generacije. Prvi di-džejevi u ovom klubu su puštali muziku sa ploča i oni su zapravo bili osnivači andergraund kulture u Slvoačkoj. Kako je klub postajao sve popularniji, sve više DJ-eva je bilo pozivano da gostuje ovde i tako je rođena slovačka tehno, haus, drum’n’base i džangl muzička scena.

Zatim još par saveta za Vas, ako ste ljubitelj gastronomije I volite da probate tradicionalna jela, kad god se nađete na putovanju, predlažemo da probate:

 • Kofolu – piće koje je menjalo Coca Colu tokom Komunističkih dana
 • Pivo u pabovima
 • Slovačke kobasice
 • Brendi od borovnice
 • Krem supu u hlebu

Javni prevoz u Bratislavi

Bratislava, a posebno njen centar, je veoma mala i laganim korakom odnosno pešice možete stići svugde, posebno po centru.

Sistem javnog prevoza koristi tri glavne vrste vozila: autobuse, tramvaje i trolejbuse. Autobusi pokrivaju gotovo ceo grad i odlaze u najudaljenije gradske četvrti i područja.

Ako želite da koristite javni prevoz I želite da saznate više pogledajte na sledećem linku (kliknite ovde).

Bratislava opšte i korisne informacije

Valuta: Euro €
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +421 2
Populacija: 425 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 9 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA
Autobus sa aerodroma: DA (broj 61)

Aerodrom Bratislava (BTS)

Međunarodni aerodrom u Bratislavi (BTS) poznat pod nazivom Letisko, nalazi se u istočnom delu grada, udaljen od centra 9 km. Najveći je aerodrom u Slovačkoj i godišnje usluži preko 2 miliona putnika.

Kako sa aerodroma do grada

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, vozom, autobusom, ili autom.

Sadrzaj: Niš - Bratislava
Online jeftine avio karte Niš Bratislava (BTS)
Jeftine avio karte za Bratislava (BTS) iz okruženja
Let do Bratislave
Hotelski smeštaj u Bratislavi
Šta videti u Bratislavi
Javni prevoz u Bratislavi
Bratislava opšte i korisne informacije
Aerodrom Bratislava (BTS)
Kako sa aerodroma do grada


Avio karte Evropa
Polasci Niš
Magazin - Bratislava (BTS)


Avio kompaije - Bratislava (BTS)

Pogledajte ostale ponde avio karata:

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
Austrian Airlines
Belavia
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air