avio karte
Avio karte Beograd Turku

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - TurkuOnline avio karte Beograd Turku (TKU)

Najjeftinije avio karte Beograd Turku se kreću se od 36 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine avio karte Beograd Turku mogu se dobiti ukoliko rezervišete Vaše putovanje bar 2 meseca ranije.Avio karte Beograd Turku, dostupne su ponedeljkom I petkom. Napravite besplatnu online rezervaciju avio karte i sacuvajte najbolju cenu.

 

Avio karte Beograd Turku

Jeftine avio karte za Turku (TKU) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Skoplje Turku iznosi oko 39 €, direktan let je u pitanju, sa low cost avio kompanijom “Wizz Air”.

Let do Turkua

Turku je jedan od najvećih gradova u Finskoj I do sada nikada povoljnije I lakše nije bilo doći iz Beograda, s obzirom na udaljenost. U ovom momentu Beograd Turku letovi se obavljaju direktno preko avio kompanije “Wizz Air”  ponedeljkom I petkom.

Direktan je let I traje 2h I 55 minuta. U cenu avio karte Beograd Turku su uključene aerodromske takse I ručni prtljag od 8 kg.

Avio karte Beograd Turku veliki jedrenjaci u marini
Image by Jarkko Mänty from Pixabay

Hotelski smeštaj u Turku

Postoje veliki broj aplikacija koje možete koristiti da pronađete smeštaj u Turkuu, ali naš savet je da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Turku I dostavićemo ponudu za hotelski smeštaj, shodno Vašim zahtevima I strukturi putnika.

Cene hotela po osobi mogu da iznose oko 20-30 € po danu. Više informacija o cenama I ponudama hotelskog smeštaja možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Turku

Turku je danas treći grad po veličini i najznačajnija luka u Finskoj kroz koju godišnje prođe milion putnika i ogromne količine robe.

Grad je umetnosti i univerzitetsko središte te nosi naslov najstarijeg grada u Finskoj. Proglašen je prijestolnicom kulture za 2011.

Bivši glavni grad Finske i grad ljetnih festivala, Turku je domaćin aktivnih zabavnih sadržaja, fascinantnih parkova, te nekoliko zanimljivih povijesnih znamenitosti. U samom gradu postoji devet mostova ispod kojih vijuga reka Aura, načičkana čamčićima i okružena parkovima. Na obali Aura podignute su i neke od najmodernijih zgrada

Ovaj primorski grad je polazna tačka za obilazak arhipelaga oko Turkua, koji nudi izvrsno okruženje za letnje aktivnosti, kao što su jedrenje, kajak ili jednostavno uživanje u nijansama zelene i plave uz dodir svježeg Finskog morskog zraka.

Avio karte Beograd Turku zamak Turku
Image by Jarkko Mänty from Pixabay

Predložićemo Vam top 7 atrakcija koje su nezaobilazne I koje morate da vidite kada se nađete u Turku:

Dvorac Turku – sjajan način da započnete obilazak grada I upoznate se sa njegovom istorijom. Sagrađen 1280. Godine sa ciljem da zaštiti grad, kao odbrambena tvrđava.

Katedrala izgrađena 1300. godine, katedrala se smatra najvažnijim istorijskim spomenikom u Finskoj. Kažu da je u svakom njenom luku sadržan delić istorije zemlje.

Muzej rukotvorina koji se nalazi u oblasti Luostarinmäki. Muzej se nalazi na otvorenom I turistima pruža uvid u svakodnevicu stanovnika Turkua u 18. veku.

Ostrvo Ruisalo u Arhipelagovom moru, sa starim hrastovim šumama i botaničkom baštom Univerziteta u Turkuu

Tržni centar Hansa nalazi se u centru grada s raznovrsnom ponudom koja oduševljava turiste.

Vožnja rekom Aurom se odvija malim putničkim brodom, koje nudi putnicima jedinstveno razgledanje grada, uživanje u znamenitostima, umetnosti grada Turkua.

Gradski pijačni trg gde ćete pronaći veliki broj tezgi I bogatu ponudu. Ponuda obuhvata kako tradicionalnu, tako i savremenu finsku kuhinju. Dok isprobavate lokalne specijalitete, upijaćete atmosferu sedeći među lokalcima. Posebno su zanimljiva jela od ribe iz Herkkunuotta-e, sirevi iz Juustopuoti-ja i kolači sa borovnicama iz pekare MBakery.

Turku je grad koji nikoga ne ostavlja  ravnodušnim, iz kog god razloga da dođete. Izrazito moćan kulturni centar sa čuvenim univerzitetima, ima dobar provod, I da, bajkovito lepo izgleda.

Avio karte Beograd Turku katedrala
Image by Annamari Laine from Pixabay

Poznat pod šaljivim nadimkom „stražnjica Finske“, Turku je jedan od najmirnijih gradova u zemlji. U istom šaljivom maniru osmišljen je marketinški slogan „Poljubi me u Turku“ (Kiss my Turku).

Obezbedite avio karte Beograd Turku I uživaćete u nekadašnjoj Finskoj prestonici.

Javni prevoz u Turkuu

Finska je izuzetno razvijana zemlja, isto tako Turku, kao jedan od najvećih gradova poseduje modernu infrastrukturu I javni prevoz. U gradu možete pronaći vozove, funikulare, autobuse I taksije.

Mobilne aplikacije su veoma korisne I predložićemo Vam nekoliko koje možete koristiti dok ste u Turkuu:

  • Maps.Me (za lakše kretanje po gradu, nije potreban wi fi, samo je potrebno da uključite lokaciju)
  • Wayfinder (za lakši pronalazak određene adrese ili lokaliteta koji Vam treba)
  • EasyWay (za praćenje I pronalazak prevoza)
  • Pinterest I Tripadvisor (za više informacija o atrakcijama, restoranima, muzejima itd.)

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Turkuu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Avio karte Beograd Turk skulktura solja i dyeva sa kafom
Image by Zumasik from Pixabay

Turku opšte i korisne informacije

Valuta: Euro €
Vremenska zona: GMT +3 (1h ispred nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +358 2
Populacija: oko 200 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 8 km
Voz sa aerodroma: DA
Taksi sa aerodroma: DA
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Turku (TKU)

Aerodrom Turku (TKU) je međunarodni aerodrom finskog grada Turkua, trećeg po veličini u državi. Aerodrom je udaljen 8 kilometara severno od središta grada, sa godišnjim prometom preko pola miliona putnika.

Kako sa aerodroma do Turkua

Sa aerodroma do centra Turkua možete doći taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite auto (rent a car).

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
American Airlines
Austrian Airlines
Belavia
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air