avio karte
Avio karte Beograd Podgorica

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - PodgoricaOnline jeftine avio karte Beograd Podgorica (TGD)

Beograd Podgorica avionom je jedna od najtraženijih relacija letova. U vreme sezone, leto, potrebno je izvršiti rezervaciju avionske karte znatno pre putovanja, a preporuka je da se to uradi barem pet nedelja pre željenog putovanja.

Najpovoljnija, odnosno najniža cena avio karte Beograd Podgorica se kreće od 99 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom, i jednim komadom predatog prtljaga težine do 23 kg.

Rezervacija avio karte Beograd Podgorica

Avio-kompanije koje saobraćaju na letu Beograd Podgorica su naša nacionalna avio-kompanija „Air Serbia“, kao i nacionalna crnogorska avio-kompanija „Montenegro Airlines“. Na našem sajtu u svakom trenutku možete uraditi besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Podgorica.

Avio karte Beograd Podgorica
Image taken from Pixabay

Jeftine avio karte za Podgoricu (TGD) iz okruženja

Najjeftinija cena avionske karte Zagreb Podgorica iznosi 129 € sa uključenim ručnim prtljagom, a iz Zagreba do Podgorice se najjeftinije leti direktnim letom.

Najniža cena avio-karte Sarajevo Podgorica iznosi 109 € za povratno putovanje, na direktnom letu koji saobraća svakodnevno sa sarajevskog aerodroma.

Najpovoljnija avio- karta Budimpešta Podgorica iznosi 249 € za povratno putovanje sa uključenim prtljagom. Let je sa jednim presedanjem, najčešće u Beču.

Najjeftinija avio-karta Sofija Podgorica se kreće od 209 €, povratni avionski let, sa uključenim prtljagom. Let Sofija Podgorica je sa jednim presedanjem, najčešće u Beogradu.

Let do Podgorice

Avio-let iz Beograda do Podgorice traje oko 45 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanija „Montenegro Airlines“, odnosno „Air Serbia“.

Avio karte Beograd Podgorica se obavlja direktnom avio-linijom koja saobraća svim danima u nedelji, nekoliko puta dnevno. Jutarnji let, popodnevni let ili večernji let.

Avio kompanije „Air Serbia“ i „Montenegro Airlines“ u svoje cene avionskih karata usključuju i redovan prtljag, težine do 23 kg („Pegasus“), i svakako, u cenu avio karte Beograd Podgorica uključen je i ručni prtljag težine do 8 kg.

Podgorica avio karte i hotel

Nakon kupovite avio karte Beograd Podgorica, kod nas možete svakako dobiti i odličan izbor smeštaja u hotelima u Podgorici. Za svega par minuta dobijate listu slobodnih hotela za traženi period putovanja.

U Podgorici Vam preporučujemo uvek da birate hotele u centru grada, u delovima poput Stara varoš, Gorica, ili Novi grad. Nećete pogrešiti ni sa nižom kategorizacijom u ovom gradu, od 3*, jer grad obiluje malim „butik“ hotelima, izgrađenim u poslednjih nekoliko godina.

Cena smeštaja zavisi pre svega od trenutka rezervacije, i naravno sezone putovanja. Uvek morate računati na nešto više cene smeštaja u sezoni, tokom leta i tokom verskih i državnih praznika.

U prosečnom „budžet“ hotelu kategorije 3*, cena po osobi i jednom noćenju u dvokrevetnoj standard sobi, sa uključenim doručkom, se kreće od 28 evra.

Preporučujemo Vam hotel „Keto“ u Podgorici sa 3***, lociran u delu grada Gorica, oko 1,2 km udaljen od strogog centra grada. Sasvim pristojan hotel sa odličnim odnosom cena – kvalitet.

Našu odličnu ponudu za smeštaj u Podgorici možete pogledati klikom na sledeći link: PONUDA NAJJEFTINIJIH HOTELA U PODGORICI

Šta videti u Podgorici

Burna istorija Balkana nije zaobišla ni Podgoricu, grad pod Goricom, brdašcem koje predstavlja i najlepši deo glavnog grada Republike Crne Gore.

Naselje na ovim prostorima je postojalo još u vreme drevnih Ilira i Rimljana, koji su prepoznali važnost ovog položaja na sredokraći puteva koji su vodili ka Dalmaciji i jugu Balkana.

Avio karte Beograd Podgorica reka Zeta
Image by falco from Pixabay

Na žalost, istorija prema ovom gradu nije bila milosrdna. Grad je dosta stradao u ratovima, i njegovo istorijsko jezgro je gotovo u potpunosti devastirano.

Nakon Drugog svetskog rata, Podgorica se zvala Titograd, i razvijana je u modernom „evropskom“ maniru sa izgradnjom celih novih kvartova, probijanjem bulevara…

Sat kula je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Izgrađena je tokom Osmanskog perioda vladavine, i predstavlja kamenu kulu sa satnim mehanizmom.

U njenoj okolini se nalazi snop uličica koje su krivudave, te podsećaju na tursku mahalu. Kula se nalazi u srcu Stare varoši, na trgu Vojvode Bećir-Bega Osmanagića.

Milenijumski most je jedno od novijih arhitektonskih ostvarenja Podgorice. Izgrađen je 2005. godine preko reke Morače, na godišnjicu ustanka naroda Crne Gore protiv italijanskih okupatora.

Most je dug 140 m, a stub se uzdiže 57 m iznad tla. 12 kablova nosi saobraćajnu platformu, dok je još 24 pričvršćeno za kontrategove.

Avio karte Beograd Podgorica milenijumski most
Image by falco from Pixabay

Saborni hram u Podgorici posvećej ne Hristovom Vaznesenju. Pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Izgradnja hrama započela je 1993.godine i trajala je punih 20 godina.

Hramom dominiraju dva pirga – kule visine po 26,7 metara, u čijim potkrovljima je smješteno 17 zvona. Najgabaritnije je teško 11 tona i najveće je zvono na Balkanu.

Dvor kralja Nikole je reprezentativna građevina Podgorice. Rezidencija Nikole I Petrovića Njegoša je izgrađena 1891. godine.

Dvorac se nalazi u gradskom parku Kruševac (park Petrovića) na obali reke Morača. Dvorac Nikole I u Podgorici u prošlosti je bio zvaničnom zimskom rezidencijom poslednjeg kralja Crne Gore, a sada je najprestižnija umetnička galerija Podgorice.

Javni prevoz u Podgorici

U Podgorici svakako postoji javni gradski prevoz kojeg čini dobra mreža gradskih autobusa koji povezuju sve delove grada.

I pored toga, svi gosti Podgorice nemaju baš potrebe da koriste usluge gradskog prevoza, jer gde god da ste smešteni u ovom gradu, sve možete pešice za par minuta, a svakako Vam preporučujemo korišćenja taksija koji u Podgorici nije skup.

Podgorica opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (ista vremenska zona)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i u Srbiji)
Pozivni broj za zemlju: +382
Populacija: 150.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: 10 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: DA

Aerodrom Podgorica

Aerodrom u Podgorici (TGD) je jedan od dva međunarodna aerodroma u Crnoj Gori. Smešten je 11 km od centra Podgorice. Predstavlja čvorište avio kompanije Montenegro Airlines.

Kako sa aerodroma do grada Podgorica

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, vozom ili autobusom.

Sadrzaj: avio karte Beograd - Podgorica
Online jeftine avio karte Beograd Podgorica (TGD)
Jeftine avio karte za Podgoricu (TGD) iz okruženja
Let do Podgorice
Podgorica avio karte i hotel
Šta videti u Podgorici
Javni prevoz u Podgorici
Podgorica opšte i korisne informacije
Aerodrom Podgorica
Kako sa aerodroma do grada Podgorica

Promocija Avio karte Beograd Podgorica

Avio karte promocija Beograd London

Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Podgorica. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.
Avio karte Evropa
Polasci BeogradMagazin - Podgorica (TGD)

  Avio kompaije - Podgorica (TGD)  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  Alitalia
  American Airlines
  Austrian Airlines
  Belavia
  British Airways
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Eurowings
  Fly Dubai
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Montenegro Airlines
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Sri Lankan Airlines
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air