avio karte
Avio karte Beograd Kopenhagen


Avionske karte Avio karte Beograd KopenhagenOnline jeftine avio karte Beograd Kopenhagen (CPH)

Kopenhagen je najveći I glavni grad države Danske. Današnji naziv grada je iskrivljen naziv starog naziva koji u prevodu znači Trgovačka luka. Ovaj grad je privredno, političko i kulturno središte zemlje. Kopenhagen je glavni, i najveći grad države Danske. Današnji naziv grada je iskrivljen naziv starog naziva koji u prevodu znači Trgovačka luka. Ovaj grad je privredno, političko i kulturno središte zemlje.

Najpovoljnije avio karte Beograd Kopenhagen se kreću se od 115 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom. Ova cena je dostupna kod avio kompanije ”Air Serbia”.

Jeftine avio karte Beograd Kopenhagen mogu se dobiti ukoliko planirate Vaše putovanje u toku jesenjih meseci.

Avio karte Beograd Kopenhagen, savetujemo da rezervišete nekoliko meseci unapred.

Avio karte Beograd Kopenhagen
Image from Pixabay

Jeftine avio karte za Kopenhagen (CPH) iz okruženja

Napovoljnija cena avio karte Budimpešta Kopenhagen iznosi oko 157 €, u pitanju je let sa presedanjem, sa avio kompanijom “Lot”, dok je cena najpovoljnije avio karte Zagreb Kopenhagen iznosi 225 evra, sa avio kompanijom “Croatia Airlines”.

Let do Kopenhagena

Let iz Beograda do Kopenhagena traje 2h I 20 min i s obzirom na udaljenost ova dva grada, cena je više nego prikladna I povoljna, a tek brzina transporta, zaista fenomenalno.

Hotelski smeštaj u Kopenhagenu

Postoje veliki broj aplikacija koje možete koristiti da pronađete smeštaj u Kopenhagenu, ali naš savet je da nam se obratite prilikom kupovine avio karte Beograd Kopenhagen I dostavićemo ponudu za hotelski ili apartmanski smeštaj, shodno Vašim zahtevima I strukturi putnika.

Cene hotela po osobi mogu da iznose oko 30 € po danu. Više informacija o cenama I ponudama hotelskog smeštaja možete pronaći na sledećem linku (kliknite ovde).

Šta videti u Kopenhagenu

Kopenhagen je ne samo glavni I najveći grad Danske, države čiji su stanovnici najsrećniji ljudi na svetu. Nalazi se na granici severne i srednje Evrope, gde se spajaju Severno i Baltičko more.

Za vas smo izdvojili 7 mesta koja obavezno treba posetiti prilikom putovanja u Kopenhagen:

 1. Tivoli zabavni park je drugi najstariji zabavni park na svetu otvoren je davne 1843. godine. Godišnje privuče više od 4 miliona posetilaca. Glasine kruže da je Volt Dizni bio inspirisan baš ovim parkom. Tivoli ima za svakog po nešto bilo to da ste adrenalinski zavisnik, umetnik, ljubitelj prirode itd..
 2. Mala Sirena – Bronzana skulptura izrađena je na inicijativu Karla Jakobsena, sina osnivača poznate pivare Karlzberg. Izradu 1,25 m visoke i 175 kg teške statue Jakobsen je poverio vajaru Edvardu Eriksenu. Više o priči o maloj sireni saznajte na sledećem linku (kliknite ovde).
 3. Kanal Nihavn – Nekadašnja prometna trgovačka luka u koju su pristajali brodovi iz celog sveta danas je turistička atrakcija. U živahno okrečenim starim zgradama smeštenim uz kanal otvoreni su ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pabovi. Stari drveni jedrenjaci njišući se na blagim talasima upotpunjuju idilu.
 4. Kristijansborg palata – U Kristijansborg palati, odnosno Zamku ako ćemo da upotrebljavamo njen kolokvijalni naziv, smešteni su danski parlament, vlada i vrhovni sud. Sve do kraja 18. veka u palati živeli su članovi danske kraljevske porodica. Danas u njoj kraljica ugošćava zvaničnike, organizuje bankete i druge značajne događaje.
 5. Zamak Rozenborg je situiran u Kraljevoj bašti, u srcu Kopenhagena sagradio je u ranom sedamnaestom veku kralj Kristijana IV. Nešto duže od jednog veka, dvorac je služio kao kraljevska rezidencija. Unutrašnost dvorca dobro je očuvana, te je moguće posetiti kraljev kabinet, njegovo kupatilo, dvoranu za krunisanje…U zamku se čuva kraljevsko blago koje se sastoji od četiri kompleta: dijamanata, rubina, bisera i smaragda.
 6. Karlzberg pivara – Fanovi piva neće doći u Kopenhagen a da ne posete nekadašnju pivaru Karlzberg iz 1847. godine koja je danas pretvorena u moderan centar za posetioce. Centar svojim gostima pruža mogućnost da se upoznaju sa korenima Karlzberga i njegovom istorijom. U dvorištu centra mesto je našla i manja replika statue Mala sirena koju je njen tvorac poklonio Kopenhagenu.
 7. Botanička bašta U samom srcu Kopenhagena na površini od oko 10 hektara prostire se Botanička bašta, nadaleko čuvena po svojim staklenim kućama, kojih ima čak 27. U bašti je zasađeno više od 13000 biljnih vrsta, a nedavno je dobila i baštu rododendrona, zimzelenih, poluzimzelenih i listopadnih grmova prelepih cvetova. Jedan od najvećih herbarijuma biljaka i pečuraka iz celog sveta sa preko dva miliona osušenih primeraka takođe pripada kopenhagenskoj Botaničkoj bašti.

Pored navedenih turističkih atrakcija postoji veliki broj lokaliteta koji predivno izgledaju. Kopenhagen je grad za svakoga, ljubitelje umetnosti, prirode, sporta, arhitekture, gastronomije, pabova itd.

Javni prevoz u Kopenhagenu

Kopenhagen je izuzetno moderan I savremen grad, i baš kao što i razmišljamo o Skandinavskim zemljama, takav je i javni gradski prevoz u Kopenhagenu. Čini ga odlična mreža gradskih autobusa, tramvaja i metroa.

Sve informacije o javnom gradskom prevozu u Kopenhagenu možete dobiti klikom na ovaj link (kliknite ovde).

Kopenhagen opšte i korisne informacije

Valuta: Danska kruna
Vremenska zona: GMT +2 (isto kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (isto kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +3
Populacija: 600 hiljada
Udaljenost aerodroma od centra grada: 8 km
Voz sa aerodroma: DA
Taksi sa aerodroma: DA

Aerodrom Kopenhagen (CPH)

Međunarodni Aerodrom Kopenhagen (CPH) je udaljen 8km od centra Kopenhagena i 24km zapadno od centra Malmea. Kroz aerodrom prođe oko 60.000 putnika svakog dana, dok je kroz terminale aerodroma Kopenhagen 2007. godine prošlo 21,4 miliona putnika. Ovo ga čini najvećim aerodromom u regionu Eresundski, najveći u Skandinaviji i 17. u Evropi.

Kako sa aerodroma do centra grada

Sa aerodroma do grada možete doći taksijem, metroom ili autobusom.

Promocije avio karata Avio karte Beograd Kopenhagen


Napomena: Dole prikazane avio kompanije imaju trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Avio karte Beograd Kopenhagen. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen. Želimo vam uspešnu pretragu.

Sadrzaj: Beograd - Kopenhagen
Online jeftine avio karte Beograd Kopenhagen (CPH)


Avio karte Evropa
Polasci Beograd
Magazin - Kopenhagen (CPH)


  Avio kompaije - Kopenhagen (CPH)

  Pogledajte ostale ponde avio karata:

  Magazin

  Preporučujemo sledeće avio kompanije

  Aegean Airlines
  Aeroflot
  Air Canada
  Air France
  Air Serbia
  Alitalia
  Austrian Airlines
  Belavia
  Croatia Airlines
  Easyjet
  Emirates
  Etihad Airways
  Fly Dubai
  KLM
  Lot
  Lufthansa
  Montenegro Airlines
  Norwegian
  Qatar Airways
  Ryanair
  Swiss Airlines
  Tarom
  Transavia
  Tunis Air
  Turkish Airlines
  Wizz Air