avio karte
Avio karte Beograd Keln

kalendar ikonica
kalendar ikonica

Avionske karte Beograd - KelnOnline avio karte Beograd Keln (CGN)

Keln, četvrti grad po veličini u Nemačkoj, odmah iza Berlina, Minhena I Hamburga.
Najjeftinije avio karte Beograd Keln se kreću se od 15 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg. Ova cena je dostupna kod low cost avio prevoznika ”Wizz Air”.

Jeftine avio karte Beograd Keln mogu se dobiti ukoliko ne planirate put tokom perioda praznika (Nove godine, božićnih i uskršnjih praznika) i velikih manifesticaja.

Avio karte Beograd Keln, onosno na ovom letu saobraćaju I druge nacionalna avio-kompanije, kao što su „Lufthansa”, ”Turkish Airlines” i ”Austrian Airlines”, “Swiss Airlines”, s tim što su to letovi sa jednim ili dva presedanja. U svakom trenutli na našem sajtu možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte.

avio karte Beograd Keln
Image by GerdRohsDesign from Pixabay

Jeftine avio karte za Keln (CGN) iz okruženja

Najniža cena avio karte Podgorica Keln iznosi oko 165 € za povratno putovanje, na letu sa jednim presedanjem.
Cena najpovoljnije avio karte Sarajevo Keln je 220 evra, a avio karta Zagreb Keln je od 175 evra.

Let do Kelna

Let iz Beograda do Kelna traje oko 2 sat i 10 minuta. U pitanju je direktan let avio kompanije „Wizz Air”.
Avio karte Beograd Keln, odnosno let na ovoj relaciji se obavlja direktnom linijom koja saobraća svakog petka.

Keln Beograd avion avio kompanije „Wizz Air” u svoje cene avionskih karata usključuje, pored aerodromskih taksi, samo ručni prtljag težine do 8 kg, dok se redovan prtljag (torba/kofer) dodatno naplaćuju.

Avio karte Beograd Keln ygrade u obliku krna na obali
Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Hotelski smeštaj u Kelnu

Nemačka kategorizacija se zasniva na standardima koje je propisalo nacionalno udruženje hotelijera i za klasu su bolji nego kategorizacije u Italiji, Grčkoj i Srbiji.

Ukoliko nemate prevelike zahteve u pogledu kvaliteta smeštaja, možete rezervisati i hotele sa 2*.

Cene noćenja po osobi se mogu naći po ceni od oko 20 evra. Hoteli u Kelnu vrlo često nude samo uslugu smeštaja, dok se doručak doplaćuje (od 5 do 15 evra).

Nakon rezervacije avio karte Beograd Keln, na zahtev, dobijate ponudu putem mejla za hotelski smeštaj u Kelnu, shodno Vašim zahtevima.

Avio karte Beograd Keln katedrala iznutra
Image by Hands off my tags! Michael Gaida from Pixabay

Šta videti u Kelnu

Keln spada među najstarije gradove u Nemačkoj, jer je njegova istorija duga preko 2000 godina. Stari Rimljani su osnovali ovaj grad i dali mu naziv Kolonija, od čega potiče i njegovo današnje ime.

U Kelnu je 1388. godine osnovan prvi gradski univerzitet u Evropi, a 1475. godine proglašena je nezavisnost.

Tokom drugog svetskog rata, čak 90% grada je razoreno, ali je on vrlo brzo obnovljen.

Keln je svetski poznat po svojih 12 romaničkih crkava, posebno po fantastičnoj Kelnskoj katedrali. Sve ove crkve nalaze se u blizini Starog Grada i Univerziteta, koji je jedan od navećih i najstarijih u Evropi.

Pored istorijskih građevina, u ovom gradu možete pronaći i izuzentne primere moderne arhitekture, kao i 36 muzeja.
Predlažemo Vam da obilazak grada Kelna počnete od Starog grada, gde možete uživati u šetnji pored reke Rajne, zatim posetiti brojne galerije, restorane, kafiće, a I pronaćićete veliki broj crkava.

Jedna od najvećih atrakcija samog grada je Kelnska katedrala, jedna od najstarijih katedrala u Evropi. Smatra se gotskim remek-delom.
Zatim, preporuka za posetiti je I Romaničke crkva, građene između 10. I 13. veka.

Kelnska Gradska kuća je najstarija u u Nemačkoj I pronaćićete je na starom trgu. Sagrašena u 12. veku. Ukrašava je veliki broj statua (smatra se preko 130) a posebno je interesantna Platz-Jabbeck, maska koja u pun sat otvara usta iz kojih viri drveni jezik.

Sastavni deo bilo kog grada u Nemačkoj, pa I Kelna, su pivo I kobasice. Gastronomija je fenomenalna, raznovrsna a osetićete I gostoprimstvo I Nemačku toplinu.

Avio karte Beograd Keln obala reke sa kucama
Image by Herbert Aust from Pixabay

Među najpopularnijim tradicionalnim specijalitetima u Kelnu su :

• Himmel un Ääd – u nemačkoj poznat i pod nazivom ‘raj i zemlja’, ovaj specijaltet je dobio naziv zbog simbolike svoja dva glvana sastojka, jabuke i krompira. Svojim izgledom podseća na pire krompir, ali jabuka u ovom receptu daje posebnu notu zbog svoje slatkoće i kiselosti.

• Mettebrötchen – mnoge plaši da probaju ovo jelo, ali kada ga jednom probaju uvek mu se vraćaju. Reč je o svežem melevnom mesu, uglavnom onom kojim se pune kobasice, koje se služi u kifli sa raznim dodacima po izboru. Pristupačno je svima, jer jedna porcija ovog jela košta svega 2€.

• Shnitzel – svima dobro poznata šnicla. Ovo tradicionalno jelo predstavlja tanki komad mesa koji se pohuje i služi uglavnom uz pomfrit kao prilog.

Pored ovih znamnitosti nemojte propustiti ni da posetite crkvu Svetog Gereona, verovatno najčudniju crkvu u Kelnu. Obaveno preporučujemo da se vozite kelnskom žičarom preko reke Rajne jer nudi prelep pogled na grad i kreira predivne momente.

Keln je grad izuzetno bogate kulture i tradicije. Ali ovo je, pre svega, grad zabave. U brojnim restoranima posetioci mogu da uživaju u najboljim nemačkim i stranim jelima. Kafići i barovi nude osveženja od dugih šetnji gradom, a noćni klubovi provod do ranih jutarnjih sati.

Stoga, obezbedite avio karte Beograd Keln, jer je uživanje zagarantovano a i savršen odmor.

Avio karte Beograd Keln železnička stanica
Image by Hands off my tags! Michael Gaida from Pixabay

Javni prevoz u Kelnu

Javni gradski prevoz u Kelnu je fantastično organizovan. Od podzemne i nadzemne željeznice, preko autobusa, tramvaja i metroa.

Kölner Verkehrs-Betriebe ili KVB je lokalna prevozna kompanija koja dnevno preveze preko 800 hiljada ljudi. Skoro svi KVB tramvaji I autobusi su opremljeni sa KVB mašinama za prodaju karata. Karte možete platiti metalnim novcem ili putem “Geldkarte” novčane kartice, elektronskim putem ili ukoliko pozovete mobilnim telefonom na broj 0800 52 82 82 31.

Ukoliko obezbedite KölnCard – možete slobodno da se besplatno vozite u javnom prevozu I voznim linijama kao što su S- Bahn I RegionalExpress.

Na sledećem linku možete pronaći sve informacije o javnom prevozu u Kelnu (kliknite ovde).

Keln opšte i korisne informacije

Valuta: Evro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (isto vreme kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C
Pozivni broj za zemlju i grad: (+49) 221
Populacija: oko 1 miliona
Udaljenost aerodroma od centra grada: oko 15 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: DA – (S – Bahn I RegionalExpress)
Autbus sa aerodroma: DA
Taxi: DA

Aerodrom Keln (CGN)

Međunarodni aerodrom u Kelnu ili Konrad Adenauer aerodrom, nalazi se u predgrađu Kelna, udaljen 15 km od centra grada. Šesti je najprometniji aerodrom u Nemačkoj, smatra se da godišnje usluži preko 12 miliona putnika.

Kako sa aerodroma do Kelna

U sklopu aerodroma, nalaze se železnička I autobuska stanica, koje svakodnevno saobraćaju kako do Kelna tako I do ostalih gradova u Nemačkoj. Taksi stanica se nalazi ispred aerodroma i vrši prevoz putnika 24h.

Vozne linije koje saobraćaju do Kelna: su S- Bahn I RegionalExpress.
Autobuske linije koje saobraćaju do Kelna: linija 161.

Magazin

Preporučujemo sledeće avio kompanije

Aegean Airlines
Aeroflot
Air Canada
Air France
Air Serbia
Alitalia
American Airlines
Austrian Airlines
Belavia
British Airways
Croatia Airlines
Easyjet
Emirates
Etihad Airways
Eurowings
Fly Dubai
KLM
Lot
Lufthansa
Montenegro Airlines
Norwegian
Qatar Airways
Ryanair
Sri Lankan Airlines
Swiss Airlines
Tarom
Transavia
Tunis Air
Turkish Airlines
Wizz Air